Sport     | 24.01.2019. 14:07 |

BH Telecom postao 'zlatni' sponzor EYOF-a

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 24. januara (FENA) - Kompanija BH Telecom postala je "zlatni" sponzor Evropskog zimskog olimpijskog festivala mladih (EYOF), koji počinje 9. februara u gradovima Sarajevo i Istočno Sarajevo.

Direktor kompanije EYOF 2019. Senahid Godinjak naglašava da u tehničko – poslovnoj saradnji s kompanijom BH Telecom EYOF dobija partnera koji garantuje da će sve zahtjevne operacije u pripremama za takmičenja i podrška u IT sektoru biti urađeno na visokom nivou.

Godinjak ističe da se radovi na organizaciji EYOF-a privode kraju, da sve teče planiranom dinamikom, te da su borilišta spremna.

- Vjerujemo da ćemo u najboljem svjetlu predstaviti naše gradove i zemlju - kazao je Godinjak.

BH Telecom je obezbijedio i posebno izdanje „Ultra start paketa“ mobilnih usluga koji će biti dostupan učesnicima EYOF-a i posjetiocima naših gradova i planina. Paket obuhvata „prepaid“ karticu s neograničenom količinom mobilnih podataka s maksimalnom brzinom prilagođenom učesnicima EYOF-a, a bit će dostupan za kupovinu u Olimpijskom selu.

V.d. direktor BH Telecoma Sedin Kahriman naglašava da je ovoj kompaniji velika čast i obaveza što je dio priče i projekta koji će vratiti olimpijski duh u BiH.

- Pripala nam je organizacija telekomunikacionog sadržaja. Obezbijedit ćemo da svi učesnici i posjetioci imaju mogućnosti da putem svojih uređaja i telekomunikacionih kanala u cijeli svijet šalju lijepe vijesti i slike iz Sarajeva. Siguran sam da će Sarajevo biti centar pozitivne energije i priča – izjavio je Kahriman.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka ističe da Grad Sarajevo i Bosna i Hercegovine nisu zaboravili da organizuju velike događaje.

- U BiH imamo velikih, svjetski priznatih kompanija koje mogu dorpinjeti organizaciji ovakvih događaja. BH Telecom je jedna od takvih kompanija i oni su to prepoznali. Nekom se 2017. godine desio lapsus pa smo izgubili organizaciju EYOF-a i mi smo tu da to ispravimo. Vjerujem da će nam BH Telecom nastaviti biti podrška u organizaciji ovakvih događaja – zaključio je Skaka.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

BHRT i BH Telecom nastavljaju saradnju: Europsko prvenstvo u nogometu UEFA EURO 2024.

Delić s menadžmentom BH Telecoma o izazovima zapošljavanja i zadržavanja kvalitetnih kadrova

Novi Telecom centar BH Telecoma otvoren na Međunarodnom aerodromu Sarajevo (VIDEO)

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana