Servisne informacije     | 24.01.2019. 14:04 |

U BiH sutra oblačno sa snijegom i susnježicom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. januara (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje oblačno vrijeme. U Bosni će padati susnježica i snijeg, a u Hercegovini u jutarnjim satima i tokom prijepodneva povremeno će padati slaba kiša ili susnježica. U planinskim djelovima Hercegovine bit će i sa snijegom.

Očekivana visina novog snježnog pokrivača je od 5 do 15 cm, a lokalno u centralnim i istočnim područjima Bosne od 20 do 25 cm.

Vjetar će u Bosni biti  slab do umjeren, sjevernog smjera, a u Hercegovini i pojačan, na momente i sa olujnim udarima. Jutarnja temperatura od -8 do -2, na jugu od 0 do 3, a najviša dnevna od -4 do 1, na jugu od 2 do 6 stepeni.

U Sarajevu će sutra biti pretežno oblačno vrijeme sa snijegom. Jutarnja temperatura oko -3, a najviša dnevna oko 0 stepeni.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -8 stepeni, Ivan-sedlo -5, Sarajevo i Tuzla -1, Bijeljina, Bugojno, Jajce, Prijedor, Sanski Most i Srebrenica 0, Banja Luka, Bihać, Brčko, Doboj, Gradačac, Livno i Zvornik 1, Zenica 3, Mostar 8, Grude, Široki Brijeg i Trebinje 10, Stolac 11 i Neum 12, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'