Servisne informacije     | 24.01.2019. 07:57 |

U Bosni oblačno sa slabim snijegom, u Hercegovini malo do umjereno oblačno

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. januara (FENA) - U Bosni je jutros pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom. U Hercegovini malo do umjereno oblačno.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -7 stepeni, Ivan-sedlo i Sokolac -5, Livno -4, Bihać, Bugojno, Jajce, Sarajevo i Tuzla -3, Banja Luka, Gradačac, Prijedor, Sanski Most i Zenica -2, Bijeljina, Doboj i Zvornik -1, Grude, Široki Brijeg i Stolac 0, Brčko 1, Trebinje 2, Mostar 5 i Neum 6 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosio je 923 milibara, za 15 milibara je niži od normlnog i sporo raste.

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti očekuje se u Hercegovini. U većem dijelu Bosne se očekuje snijeg. Padavine slabog, ponegdje umjerenog intenziteta. Tokom dana postepeno razvedravanje na jugozapadu Bosne i u Hercegovini. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Najviša dnevne temperatura od -2 do 3, na jugu od 6 do 10 stupnjeva.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Povremeno je moguć slab snijeg. Najviša dnevna temperatura oko nula stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'