Bosna i Hercegovina     | 23.01.2019. 18:06 |

Predsjedatelj Dodik razgovarao s veleposlanicom Slovenije u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. januara (FENA) - Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je s veleposlanicom Slovenije u BiH Zoricom Bukinac. Predsjedatelj Dodik i veleposlanica Bukinac su se složili da su odnosi BiH i Slovenije u svim oblastima na vrlo visokoj razini te su se založili za njihovo unapređenje i poboljšanje bilateralnih odnosa.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH informirao je veleposlanicu Slovenije da iduće sedmice članovi Predsjedništva putuju u Bruxelles, napominjući da unutar BiH postoji konsenzus i nema velikih razlika kada je u pitanju europski put BiH.

On je napomenuo da je Republika Srpska donijela Rezoluciju o vojnoj neutralnosti koja se poštiva, te da samim tim u BiH po pitanju ulaska u NATO ne postoji konsenzus.

- Postoji Partnerstvo za mir koje je BiH potpisala i to je dovoljan okvir za odnose s NATO-om -   rekao je predsjedatelj Dodik.

I predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik i veleposlanica  Slovenije Zorica Bukinac složili su se da nema otvorenih pitanja između BiH i Slovenije te da Slovenija ima pozitivno iskustvo kada se radi o njenim poduzećima otvorenim u BiH.

Na sastanku je razgovarano i o ostalim političkim i gospodarskim temama u BiH i regiji, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Fajon u ponedjeljak u Sarajevu, najavljeni razgovori s Konakovićem

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Snažna podrška za BiH i daljnje proširenje uoči samita EU-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo