Bosna i Hercegovina     | 23.01.2019. 17:44 |

Dodik primio akreditivna pisma novoimenovane ambasadorice Republike Austrije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. januar (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik primio je akreditivna pisma novoimenovane ambasadorice Republike Austrije u BiH Ulrike Hartmann. 

Novoimenovana ambasadorica Republike Austrije, u pozdravnom izlaganju na početku ceremonije, rekla je da obje države imaju dugu zajedničku historiju i da su godinama tijesno povezane, na nivou političke, privredne i kulturne saradnje. Austrija je i dalјe posvećena tome da Bosnu i Hercegovinu, i narednih godina, što je moguće više podrži na njenom putu u Evropsku uniju. 

Predsjedavajući Dodik je upoznao ambasadoricu Hartmann s aktuelnom situacijom u zemlјi, s posebnim osvrtom na formiranje vlasti na nivou države. Govoreći o prioritetima kad je vanjska politika zemlјe u pitanju, predsjedavajući Dodik je istakao da za evropski put zemlјe postoji konsenzus svih političkih aktera. 

Istaknuto je da Bosna i Hercegovina ima vrlo dobre i prijatelјske političke odnose, te sveukupnu saradnju bez otvorenih pitanja. Saradnja ima uzlaznu liniju u različitim oblastima, kao što su politika, ekonomija, kultura, migracije i sigurnost. 

Na kraju ceremonije predaje akreditivnih pisama, predsjedavajući Dodik poželio je novoimenovanoj ambasadorici Republike Austrije uspješnu diplomatsku misiju, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Dodikov advokatski tim tvrdi da Tužilaštvo BiH nije dokazalo ništa i da je suđenje čista politika

Vučić i Dodik sa Srbima u Mostaru: Obećano više sredstava za razvoj svih krajeva u kojima žive Srbi

U Beogradu danas susret Vučića i Dodika

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana