Bosna i Hercegovina     | 23.01.2019. 16:00 |

Ombudsmanka Nives Jukić u posjeti Općini Ljubuški

FENA Saopćenje

LJUBUŠKI, 23. januara (FENA) - Predsjedateljica Ombudsmana za ljudska prava Bosne i Hercegovine Nives Jukić boravila je danas u službenoj posjeti Općini Ljubuški, gdje se susrela s načelnikom Nevenkom Barbarićem i predsjednikom Općinskog vijeća Tihomirom Kvesićem.  

Tema razgovora odnosila se na pitanja od značaja za ostvarivanje prava građana na području Općine Ljubuški i suradnju Ombudsmana za ljudska prava Bosne i Hercegovine s općinskim vlastima.

Posebnu pozornost sugovornici su tokom razgovora posvetili stanju prava ranjivih kategorija stanovništva, kao što su starije osobe i djeca s poteškoćama u razvoju.

Predstavnici općinskih vlasti također su podržali aktivnost „Ombudsman u Vašem gradu“ o čemu ih je ovom prigodom informirala predsjedavajuća ombudsmanka, a čiji je cilj približavanje  institucije Ombudsmana građanima.

Planirano je da prilikom sljedećeg posjeta ombudsmani, uz podršku općinskih vlasti, budu na raspolaganju građanima Ljubuškog koji se žele obratiti ovoj instituciji radi pružanja pomoći u zaštiti njihovih prava i sloboda, o čemu će javnost biti blagovremeno informirana.

Po okončanju susreta s načelnikom i predsjednikom Općinskog vijeća, predsjedateljica Ombudsmana Nives Jukić posjetila je Udrugu „Duga“  koja skrbi o ranjivim skupinama stanovništva.

Predsjedateljica Ombudsmana je posebno pohvalila inicijativu ove Udruge za uspostavu Edukacijsko-rehabilitacijskog centra za djecu, mlade i odrasle osobe s poteškoćama u razvoju, koja je zahvaljujući podršci općinskih vlasti, prošle godine registrirana kao javna ustanova Općine Ljubuški. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Ambasador Jukić u nastupnoj posjeti kod ministra vanjskih poslova Crne Gore

Jukić uputila otvoreno pismo ambasadama u BiH

U Ljubuškom druženje s vitezovima hercega Stjepana Kosače

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'