Regija     | 23.01.2019. 12:17 |

Plenković: 'Slučaj Tolušić' do sada najpodmukliji pokušaj destabilizacije Vlade

FENA Cvita Kusić

ZAGREB, 23. siječnja (FENA) - Hrvatski premijer Andrej Plenković ocijenio je u srijedu da je "slučaj Tolušić" do sada najpodmukliji pokušaj kompromitiranja i destabilizacije Vlade, te odbacio insinuacije da se radi o "PR pokušaju" vladajućih radi skretanja pozornosti s drugih tema.

 "Vidjeli smo već fabricirane SMS komunikacije državnih odvjetnika, sudaca, predsjednika i potpredsjednika Vlade, ali ovako nešto još nismo vidjeli", rekao je Planković na početku Vladine sjednice ocijenivši pokušaj krivotvorenja kompromitirajućih fotografija potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića glavnom temom proteklih dana.

 Ocijenio je kako se radi o novoj vrsti pokušaja kompromitiranja i destabilizacije Vlade, "najpodmuklijem pokušaju do sada". "Otkrivamo nove i nove dimenzije kreacije onih koji se bave ovim kaznenim djelom", rekao je hrvatski premijer.

 Posebno je, kaže, začuđen dijelom komentara nekih političkih aktera i dijela medija koji misle da je sve to dio "PR pokušaja skretanja pozornosti s nekih drugih tema". "Ne bavimo se pokušajima kompromitiranja i diskvalifikacijama. Nismo toliko kreativni i time se ne bavimo", poručio je Plenković.

 Istaknuo je kako su u Vladi ogorčeni slučajem koji je išao na diskvalifikaciju i objektivno teške posljedice i za privatni i obiteljski život potpredsjednika Vlade Tolušića. "To je za najoštriju osudu i naravno da očekujem da će nadležna tijela pronaći tko je i zašto to napravio i s kojim ciljem", istaknuo je i dodao kako vjeruje da je taj pokušaj "samo dio nekih napora, a koji su točno razlozi pokazat će istraga", javila je Hina.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Zagreb domaćin Svjetske izložbe pasa

DIP Hrvatske: Na europskim izborima mogu birati i biti birani i državljani druge članice EU

Hrvatska: Sud odbio Horvatinčićev zahtjev za uvjetnim puštanjem

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta