Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 22.01.2019. 17:19 |

Starčević odredio igrače za pripreme u Međugorju

FENA

TUZLA, 22. januara (FENA) - Nogometaši Tuzla Cityja obavili su danas, na pomoćnom igralištu stadiona Tušanj, posljednji trening. Već sutra odlaze u Međugorje gdje će sedam dana trenirati dva puta dnevno i odigrati dvije kontrolne utakmice, protiv Dubrave (26. januara) i Željezničara (29. januara).

Unatoč snijegu i veoma hladnom vremenu, radilo se „udarnički“, vrlo angažirano i ozbiljno.

- Putujemo u Međugorje sutra u 8 sati. Jeste da je rano, ali želimo doći što prije, ručati i odraditi prvi trening. Ne znam šta je šef odlučio o vratarima, imam četvoricu, a ne znam hoće li ići svi - kazao je za Fenu Mirsad Dedić, trener „čuvara mreže“ u timu iz Simin Hana.

Šef stručnog štaba Slobodan Starčević kasnije je rekao da će put Međugorja krenuti 26 igrača. Na spisku ima jednog više, pa će tokom dana odlučiti ko će otpasti.

- Vodimo 23 igrača i tri vratara. Tu su i četiri trenera, tri fizioterapeuta, ekonom i vozač autobusa. Svaki dan trenirat ćemo dva puta. Što se spiska igrača tiče, u dilemu sam zbog dva imena, čekam da se javi direktor i konsultiramo se - rekao je Starčević za Fenu.

Dodao je da je za pripreme u Ulcinju naknadno dogovoren susret sa Arsenalom iz Tivta, a prije s Mornarom iz Bara i Radnikom iz Bijeljine.

Pripremne utakmice neće igrati, niti će ići u Međugorje, Ajdin Nukić, koji se na jednom treningu teško ozlijedio i mora mirovati.

- Žao mi je, ali na Nukića ne možemo računati barem šest sedmica. Taj mladi igrač bio je otkrovenje prvog dijela sezone - prokomentirao je šef struke debitanta u Premijer ligi BiH.

Ekipa Tuzla Cityja u zimskoj pauzi angažovala je četiri nova igrača. To su Eldin Trumić (Slaven, Živinice), Slavko Brekalo (Široki Brijeg, Krško), Nemanja Zlatković (Sarajevo, Voždovac) i Ensar Hajrović (Flawill, Švicarska).

Starčević je rekao da ovo nije konačan spisak pojačanja, te da bi se još neka imena mogla priključiti ekipi tokom priprema u Međugorju ili Ulcinju.

Na spisku igrača za pripreme u Međugorju nalaze se:

Nevres Fejzić, Adis Nurković, Senedin Oštraković, Benjamin Čolaković, Samir Efendić, Denis Čomor, Ermin Musić, Dejan Širanović, Jovo Kojić, Slavko Brekalo, Nemanja Zlatković, Budimir Šarčević, Nemanja Stjepanović, Nikola Mitrović, Eldin Trumić, Mirsad Hasanović, Huso Karjašević, Edin Murga, Semir Burić, Ensar Hajrović, Miloš Stojčev, Ahmed Hasanbegović, Nermin Crnkić, Vojo Ubiparip, Nedim Omeragić, Suad Mujić i Ajdin Hrnjić.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Pobjeda Veleža nad Zvijezdom

Barbarez: Vjerujem da ću manjak trenerskog iskustva nadoknaditi respektom i autoritetom (VIDEO)

Barbarez: Vjerujem da ću manjak trenerskog iskustva nadoknaditi respektom i autoritetom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'