Kultura     | 22.01.2019. 10:12 |

Uspješno okončan Zimski kamp za nadarene matematičare BiH 2019

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. januara (FENA) - Ministrica obrazovanja, nauke i sporta Kantona Sarajevo Zineta Bogunić i predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković prisustvovali su u Sarajevu ceremoniji zatvaranja Zimskog kampa za nadarene matematičare 2019.

U organizaciji Udruženja matematičara Kantona Sarajevo te Richmond Park Education-a i Internacionalnog Burch Univerziteta kao domaćina, održan je trinaesti Zimski kamp za nadarene matematičare koji je okupio više do 120 nadarenih učenika osnovnih i srednjih škola iz oblasti matematike. Među učesnicima su bili mladi iz skoro svih gradova sa područja Bosne i Hercegovine.

U okviru šestodnevnog kampa, učesnici su bili podijeljeni u grupe u odnosu na starosnu dob i nivo znanja, a svi su imali priliku prisustvovati predavanjima bivših takmičara iz oblasti matematike. Među njima su i dobitnici zlatnih, srebrnih i bronzanih medalja na internacionalnim matematičkim olimpijadama proteklih godina, a koji su sada uspješni studenti i predavači na bh. i svjetski priznatim univerzitetima poput MIT-a, Oxforda, Brown Univerziteta i Yale Univerziteta, saopćili su orgnizatori.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Škandro: Čitanje je temelj za zdrav mentalni i emocionalni razvoj svakog pojedinca

Počeo 'Zimski mektebski kamp' u Karađoz-begovoj medresi u Mostaru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo