Servisne informacije     | 22.01.2019. 07:54 |

U BiH oblačno sa snijegom i kišom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. januara (FENA) - U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno vrijeme, u Bosni sa susnježicom i snijegom, u Hercegovini s kišom.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -5 stepen, Ivan-sedlo -4, Bihać, Bugojno, Jajce, Livno i Sokolac -2, Gradačac, Sanski Most, Sarajevo i Tuzla -1, Bijeljina, Brčko, Doboj, Srebrenica, Zenica i Zvornik 0, Banja Luka i Prijedor 1, Mostar i Široki Brijeg 4, Grude 5, Stolac i Trebinje 6 te Neum 7 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosio je 937 milibara, za 5 milibara je niži od normalnog i sporo raste.

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje oblačno vrijeme sa snijegom na istoku, sjeveroistoku Hercegovine i u Bosni. U ostatku Hercegovine kiša.

Intenzivnije padavine na sjeveri i istoku Hercegovine, kao i ponegdje na jugozapadu i zapadu Bosne. U ostatku zemlje padavne slabog do umjerenog intenziteta.

Visina novog snježnog pokrivača uglavnom od 2 do 10, lokalno od 15 do 25 cm. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od -3 do 3, na jugu od 4 do 9 stepeni, 

U Sarajevu oblačno vrijeme sa snijegom. Najviša dnevna temperatura oko 1 stepen, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta