Najave     | 22.01.2019. 07:32 |

U Sarajevu okrugli sto o javnim servisima u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. januara (FENA) - Evropski regionalni projekt „Snaga društvu – Podrška javnim medijskim servisima u zemljama zapadnog Balkana” i Javni RTV servis Bosne i Hercegovine  organizuju dvodnevni okrugli sto "Javni medijski servis u Bosni i Hercegovini - finansiranje, upravljanje i regulacija".

Osnovni cilj okruglog stola, koji počinje danas, je da omogući platformu za argumentovani društveni dijalog, fokusiran na dvije teme koje determinišu položaj i ulogu javnog servisa u demokratskim društvima. 

U cilju boljeg razumijevanja iskustava u regionu i evropske prakse u toj oblasti, bit će prezentirana dva izvještaja/analize koje su za potrebe Projekta izradili konsultanti Evropske radiodifuzne unije (EBU). Prvi izvještaj je  „Finansiranje javnih medijskih  servisa zapadnog Balkana”- Boris Bergant , a drugi „Izazovi s kojima se suočavaju nadzorni organi medijskih servisa zapadnog Balkana” - Boris Bergant i Radka Bečeva 

U radu skupa učestvovat će menadžment Javnih RTV servisa  BiH, predstavnici međunarodnih organizacija u BiH, političkih partija, Regulatorne agencije za komunikacije BiH, kao i relevantne nevladine organizacije.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Mijelom u BiH - Svaki naš pacijent ima pravo na život, a za to mu je potrebna odgovarajuća terapija

Vijeće Evrope - Suzbijanje trgovine ljudima u svrhu radne eksploatacije i osnaživanje žrtava

Okrugli sto 'Kuda ide BiH?' - Dejtonski sporazum kočnica razvoju odnosa i institucija BiH

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana