Bosna i Hercegovina     | 21.01.2019. 13:12 |

Sastanak Povjerenstva za praćenje programa ranog otkrivanja raka dojke

FENA Saopćenje

MOSTAR, 21. siječnja (FENA) – Sastanak Povjerenstva za praćenje provedbe Županijskog programa ranog otkrivanja raka dojke 2019.-2022., održan je u Ministarstvu zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a, priopćeno je u ponedjeljak na internetskim stranicama Vlade HNŽ-a.

Cilj je sastanka nastavak rada na već započetim aktivnostima te definiranje budućih aktivnosti neophodnih za provedbu Programa na kvalitetan i sveobuhvatan način.

Povjerenstvo je zaključilo, nakon analize provedenih aktivnosti, kako se sve planirane aktivnosti odvijaju utvrđenom dinamikom.

 Aktivnost koja je za provedbu Programa bila iznimno bitna i uspješno je provedena jest Javni poziv za odabir zdravstvenih ustanova u Hercegovačko-neretvanskoj županiji koje će provoditi Županijski program ranog otkrivanja raka dojke 2019.-2022.

Javni poziv provelo je Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a, a nakon što županijski Proračun za 2019. godinu bude objavljen u Narodnim novinama Hercegovačko-neretvanske županije, Ministarstvo će Vladi HNŽ-a predložiti potrebne odluke i pristupiti zaključivanju ugovora sa sedam javnih zdravstvenih ustanova koje ispunjavaju uvjete za provedbu Programa (SKB Mostar, KB "dr. Safet Mujić", DZ Mostar, DZ Konjic, DZ Prozor/Rama, DZ Čapljina, DZ Čitluk).

U međuvremenu (do donošenja potrebnih akata) bit će organizirano dodatno educiranje, u stručnom i informatičkom dijelu, medicinskoga kadra koji će biti uključen u provedbu Programa, navedeno je u priopćenju. 

Također, članovi Povjerenstva razgovarali su i o ostalim aktivnostima koje je potrebno, u skorijoj budućnosti, provesti.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

HNŽ: Poboljšanje sigurnost u prometu

CCI: HNŽ i dalje bez nadzora nad trošenjem javnog novca

HNŽ danas dobiva novu vladu, sjednica županijske skupštine zakazana za 13 sati

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'