Svijet     | 21.01.2019. 09:04 |

Drugi samit Trumpa i Kima u Vijetnamu krajem februara

FENA Internet

WASHINGTON, 21. januara (FENA) - Američki dužnosnici planiraju da predsjednik Donald Trump održi svoj drugi samit sa sjevernokorejskim čelnikom Kim Jong-unom sljedećeg mjeseca u Vijetnamu, rekli su neimenovani izvori koji su upoznati s tim planovima, sugerirajući kako su pregovori za sastanak ubrzani, prenosi Bloomberg.

Samit krajem februara  vjerojatno će biti održan u Hanoju,  glavnom gradu Vijetnama, ali su također razmatrani i gradovi Danang gde je 2017. održan sastanak zemalja učesnica foruma za azijsko-pacifičku ekonomsku saradnju te Ho Chi Minh  na jugu zemlje. Pojedinosti su izašle na vidjelo kada su izaslanici SAD-a, Sjeverne Koreje i Južne Koreje krajem prošle sedmice razgovarali o denuklearizaciji Korejskog poluotoka na sastanku u jednom odmaralištu izvan Stockholma, izvijestio je Associated Press pozivajući se na švedsko ministarstvo vanjskih poslova.

Vijetnamsko ministarstvo vanjskih poslova u Hanoju u ponedjeljak nije odmah odgovorilo na zahtjev za komentar. Premijer Nguyen Xuan Phuc izjavio je u četvrtak za Bloomberg da će zemlja jugoistočne Azije biti sretna da bude domaćin sastanka ako bude izabran.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Čelnici EU-a okupit će se na samitu o gospodarskim temama i geopolitičkim pitanjima

Zelenski doputovao na 'Samit tri mora' u Vilnjusu

Anketa - Afroamerikanci manje su pod uticajem Bidenove poruke da Trump prijeti demokratiji

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'