Stranačke aktivnosti     | 20.01.2019. 11:18 |

Saopćenje za javnost SDPBiH

FENA Saopćenje

Pozivamo Vas na konferenciju za medije u ponedjeljak, 21 januara, s početkom u 11:00 sati, povodom izrade nacrta zakona o izmjenama i dopunama zakona o osnovama socijalne zaštite, civilnih žrtava rata i zaštite porodica sa djecom, koja će se održati u prostorijama Udruženja Dajte nam šansu, u ulici Obala Kulina bana 28 sa početkom u 11:00h.

 Konferenciju organizuje Udruženje Dajte nam šansu, koje je i predlagatelj nacrta izmjena i dopuna zakona, o osnovama socijalne zaštite, civilnih žrtava rata i zaštite porodica sa djecom.

 Nacrt izmjene i dopune zakona se odnosi na regulisanje statusa roditelja/njegovatelja djeteta/osobe sa poteškoćama/invaliditetom, što se do sada nije ni razmatralo niti bilo regulisano kako je inače praksa u zemljama regije i po uzoru na zemlje Evropske unije gdje je ovo pitanje sistemski tretirano i riješeno.

 Na konferenciji za medije će se obratiti:

 -      Direktorica Udruženja Dajte nam šansu, Ines Kavalec

 -      Ministar za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS, Malik Garibija

 -      Zastupnik u Federalnom Parlamentu, Irfan Čengić

 Ukoliko Vam je potrebno više informacija, možete se obratiti putem kontakt telefona: 033 760 145, 146, 061 222 810,  te na e-mail: admin@dajtenamsansu.org

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDP BiH

Saopćenje za javnost SDPBiH

Saopćenje za javnost SDP BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu