Ekonomija     | 20.01.2019. 10:48 |

Putnicima Trebevićke žičare od jutros besplatne sanke za sankalište

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. januara (FENA) - Putnici Trebevićke žičare od jutros će moći dobiti besplatno, na revers, sanke za korištenje na uređenom sankalištu u blizini dolazne stanice Žičare „Ramo Biber“.

Grad Sarajevo i Javno preduzeće Sarajevo d.o.o. uredili su sankalište na olimpijskoj ljepotici, a od sada će svima koji dođu Žičarom biti dostupne i sanke.

- Ove aktivnosti su nastavak našeg nastojanja da Trebević približimo građanima. Uvjeren sam da će naši najmlađi uživati u čistom zraku i zimskim radostima - rekao je tim povodom gradonačelnik Abdulah Skaka.

Uređenje sankališta i planinarskih staza su dio projekta kojima se upotpunjuje turistička ponuda na Trebeviću. Akciju besplatnog iznajmljivanja sanki JP Sarajevo d.o.o. realizira uz pomoć kompanija Visa i Unicredit.

Direktor JP Sarajevo Esad Tanović ističe da je sankalište uređeno u saradnji sa Kantonalnom javnom ustanovom za zaštićena prirodna područja.

- Zahvaljujemo svima koji su bili dio ovog projekta i pozivam građane da dođu na Trebević i uživaju u vožnji Trebevićkom žičarom – rekao je Tanović, saopćeno je iz Gradske uprave Grada Sarajeva.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Trebevića žičara sutra nastavlja s radom, povratna karta prvog dana Bajrama 4 KM

Trebevićka žičara - 8.i 9. marta povratna karta za žene - četiri KM

Za 1. mart povratna karta za Trebevićku žičaru četiri KM, 8. i 9. marta popust za žene

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije