Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 19.01.2019. 21:23 |

Pobjeda košarkaša Slobode protiv Bratunca

FENA

TUZLA, 19. januara (FENA) – U susretu 14. kola prvenstva BiH za košarkaše večeras je u dvorani Mejdan u Tuzli ekipa OKK Slobode pobijedila Bratunac rezultatom 110:83 (25:23, 23:17, 34:23, 28:20).

Bratunčani su dobar otpor pružili samo u prvoj četvrtini. Više puta su vodili, ali su nakon poena za vodstvo u 9. minuti Enesa Latifagića (21:20), Tuzlaci preuzeli kontrolu igre i što je vrijeme odmicalo stvarali su sve veću prednost.

Treća četvrtina bila je kulminacija agresivne i precizne igre Tuzlaka. Okončali su je vodstvom od 82:63, čime je priča bila završena.

Igrači trenera Josipa Pandže ostvarili su drugu pobjedu protiv Bratunca u dosadašnjem toku prvenstva, a četvrtu pobjedu u nizu, zahvaljujući kojoj su dobrano zakoračili ka Ligi 6.

U sastavu OKK Slobode po 23 poena postigli su Milivoje Božović (11 skokova) i Maksim Kovačević. Zlatko Jovanović je ubacio poen manje, Enes Latifagić 15, a Josip Naletilić 11 poena.

U ekipi Bratunca Nikola Silađi postigao je 19, Wesley Alcegaire 18, a Nemanja Nikolić 14 poena.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Košarkaši Slobode pobijedili Bosnu

Sloboda spremna za derbi sa Bosnom

Ismetu Sejfiću uručen trofej BHbasket

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana