Sport     | 19.01.2019. 20:13 |

Novi poraz košarkaša Bosne, Student odnio bodove iz Sarajeva

FENA Haris Dedović

SARAJEVO, 19. januara (FENA) - Košarkaši Bosne Royal poraženi su od ekipe Studenta iz Mostara sa 74:92, u susretu 14. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine.

"Studneti" su nastavili s "rasprodajom" bodova i 12. put u ovoj sezoni pretpjeli su poraz, a ovaj put iz Sarajeva uzdignute glave idu košarkaši Studenta koji su uoči ovog kola zauzimali pretposljednje mjesto na tabeli.

Domaći su samo u prvih osam minuta uspjeli parirati Mostarcima, koji u finišu prvog perioda serijom koševa dolaze do prednosti od devet poena. U istom tempu nastavilo se i u drugoj četvrtini, a ekipa Studenta sredinom trećeg perioda pravi novu seriju i dolazi do ubjedljive prednosti kojom je riješila pitanje pobjednika.

Najefikasniji u gostujućoj ekipi bili su Mikulić sa 18, Škrobo sa 16 te Ross sa 13 poena, dok su u redovima Bosne Royal najefikasniji bili Dosen i Šekelja sa po 17, Durak sa 15 i Barukčija sa 14 poena.

Bosna je nakon 14. kola ubjedljivo posljednja na tabeli s omjerom 1-12, dok je Student upisao četvrtu pobjedom i "pobjegao" sa dna tabele.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Proširuje se ABA liga

Igokea deklasirala Mladost u posljednjem meču prvog kola Lige 6

NBA - Golden State savladao Dallas za petu uzastopnu pobjedu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'