Sport     | 19.01.2019. 19:56 |

Pobjeda košarkaša Sparsa u Vogošći

FENA Haris Dedović

SARAJEVO, 19. januara (FENA) - Košarkaši Sparsa su u meču 14. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine večeras u gostima pobijedili ekipu Vogošće sa 79:73 (17:26:22, 15:19, 21:15).

Ekipa Marka Trbića je teže od očekivanog došla do devete pobjede kojom se uključila u borbu za najviši plasman.

Sparsi su ušli u meč mnogo bolje od svog protivnika i veoma brzo došli do osjetne prednosti. Ipak, u finišu prvog preioda domaći su uspjeli doći do izjednačenja, a na početku drugge četvrtine i povesti sa 24:21. No, Sparsi su ponovo preuzeli igru i serijom od 10:0 napravili preokret te poveli sa 31:24. Do kraja poluvremena izabranici trenera Marka Trbića uspjeli su sačuvati prednost te na odmor otići s vodstvom od 43:39. 

Košarkaši Vogošće u trećoj četvrtini ponovo su zaigrali bolje i prešli u vodstvo koje su čuvali veći dio ovog perioda, ali je na kraju 30 minute rezultat bio izjednačen. 

Slična igra viđena je i u posljednjem periodu u kojem su se ekipe smjenjivale u vdostvo sve do 37. minute kada Spars dolazi do šest poena prednosti. Vogošća je još jednom uspjela da dođe na zaostatak od samo jednog poena, ali domaći košarkaši nisu imali snage za novi preokret.

Najefikasniji u ekipi Sparsa bili su Albijanić sa 16, Bajramović s 15 te Hasandić i Vrabac sa po 11 poena, a kod Vogošće Vranić s 15, Manojlović s 13 te Fazlić i King sa po 12 poena.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Poznati parovi košarkaške Lige 6 za prvaka i Lige za opstanak

Košarkaši Mladosti posljednji učesnici Lige 6 za prvaka

Mladost savladala Spars i došla na korak do plasmana u Ligu 6

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo