Stranačke aktivnosti     | 19.01.2019. 14:54 |

Saopćenje za javnost OO SDA Banovići

FENA Saopćenje

Sinoć je u Banovićima održana prva sjednica Povjereništva Stranke demokratske akcije u 2019. godini na kojoj su razmatrane poduzete aktivnosti tijekom godine, kao i planirane aktivnosti u narednom razdoblju.

Prisutnima se obratio Bego Gutić, predsjednik OO SDA Banovići, Melisa Golić, predsjednica AŽ SDA Banovići, Adel Lapandić, predsjednik AM SDA Banovići i Elvir Salihović, zamjenik predsjednika SDA Banovići.

Nakon  pet tačaka dnevnog rada koje su jednoglasno usvojene, članovi SDA odlučili su se za nove unutarstranačke izbore. S obzirom na činjenicu da je konstituirajuća sjednica povjereništva održana u februaru 2018. godine, novi unutarstranački izbori su najavljeni idućeg mjeseca, a sinoć su izabrani članovi izborne komisije.

Kako je prethodna godina bila izborna, Gutić je između ostalog istakao da je posebno zadovoljan svime što je SDA uz pomoć svojih aktivista napravila u izuzetno kratkom vremenskom periodu nakon turbulencija koje su se dogodile u februaru 2018. godine.

„Zahvalan sam AŽ i AM na svemu što su uradili u prethodnom periodu, kao i svim članovima i aktivistima SDA Banovići. Iza nas je jedna turbulentna godina, ali smo dokazali da smo jaki kao i da je mehanizam kao što je SDA stranka neuništiv. U narednom periodu nastavljamo raditi u interesu građana i SDA, a interes stranke je da svi zastupnici SDA, bez obzira na kojem su nivou vlasti, dužni su raditi na rješavanju problema  građana na što kvalitetniji način “, kazao je Gutić.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDA Banovići

U Banovićima održana tribina o ulozi žena u politici Bosne i Hercegovine

Saopćenje za javnost OO SDA Banovići

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'