Sport     | 19.01.2019. 14:08 |

Crna Gora domaćin Igara malih zemalja Europe

FENA Agencije

PODGORICA, 19. siječnja (FENA) - Crna Gora će od 27. svibnja do 1. lipnja biti domaćin Igara malih zemalja Europe (IMZE), koje Europski olimpijski pokret organizira još od 1985. godine i bit će to najveće sportaško nadmetanje koje ova država organizira od uspostave neovisnosti.

 "Crna Gora će tih dana biti 'Europa u malom!' Malena balkanska ljepotica će od 27. svibnja do 1. lipnja 2019. biti domaćin 18. Igara malih zemalja Evrope, a najveće nadmetanje koje će ova država organizirati od obnove neovisnosti okupit će natjecatelje iz zemalja s manje od milijun stanovnika. Tako će Crnu Goru posjetiti sportaši iz Cipra, Islanda, Monaka, Luksemburga, Lihtenštajna, Andore, Malte i San Marina", kazao je za Hinu Duško Simonović predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK).

Na porogram Igrara će biti deset sportova u 122 discipline. Sudionici će se nadmetati u atletici, boćanju, odbojci, odbojci na pijesku, košarci, plivanju, judu, streljaštvu, tenisu i stolnom tenisu.

Ovo za Crnu Goru veliko natjecanje održat će se u Podgorici, Budvi, Baru, Tivtu i Cetinju. Neki od ovih turnira biti će kvalifikacijski za Olimpijske igre.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Crna Gora: Uhićena direktorica Agencije za sprječavanje korupcije?

Nevladine organizacije traže da Crna Gora sponzorira Rezoluciju UN-a o genocidu u Srebrenici

Sattler novi veleposlanik u Crnoj Gori

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana