Servisne informacije     | 19.01.2019. 10:45 |

Vozačima se zbog poledice preporučuje oprezna vožnja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. januara (FENA) - Na dionicama preko planinskih prijevoja mjestimično ima ugaženog snijega na kolovozu, a izdvajaju se putevi: Sarajevo-Rogatica, Trnovo-Foča, Han Pijesak-Vlasenica, Bihać-Ključ-Mrkonjić Grad, Livno-Drvar-Bosanski Petrovac, Bugojno-Novi Travnik, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad i Kupres-Šuica.

Snijega na kolovozu ima mjestimično i na putevima prema graničnim prijelazima Kamensko i Prisika. Vozačima se preporučuje opreznija vožnja i na ostalim dionicama, gdje je zbog niskih temperatura moguća poledica. Posebnu pažnju skreće se na puteve u višim predjelima, kao i na mostove i prilaze tunelima.  

Na snazi su zimski uslovi vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padavina, može doći do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prijevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uslova za sigurno saobraćanje. Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prijevojima.  

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom. 

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

EU se složila oko strožijih pravila o saobraćajnim prekršajima počinjenim u drugoj zemlji

Štrajkovi poremetili željeznički i zračni saobraćaj u Njemačkoj

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo