Bosna i Hercegovina     | 18.01.2019. 21:17 |

Izabrano novo rukovodstvo Studentskog parlamenta UNSA

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. januara (FENA) - Na večerašnjoj Izbornoj skupštini Studentskog parlamenta Univeziteta u Sarajevu za predsjednika je izabran Hamza Vahid El-Din, a za njegovog zamjenika Bakir Sijerčić.   

Predsjednik Skupštine je Anes Kastrati, a imenovani su i predsjednici komisija: za nastavu i reformu, naučno-istraživački rad, studentski standard i praksu, zdravstvo, ekonomiju, sport, kulturu, međunarodnu saradnju i  informisanje i odnose s javnošću.

Novoizabrani predsjednik SPUS-a predstavio je svoj plan i najavio borbu za bolji status studenata.

Također, Skupština Studentskog parlamenta je jednoglasno donijela odluku o pokretanju inicijative o "zabrani pranja diploma sumnjivih privatnih fakulteta na master studijima UNSA, kao i inicijativu da se svi uposlenici UNSA distanciraju od bilo kakvog oblika saradnje sa tim istim fakultetima". 

Ovim putem novoizabrano rukovodstvo pozvalo je na suradnju sve asocijacije i studente Univerziteta u Sarajevu, ali i rukovodstvo fakulteta i Univerziteta da zajedničkim snagama grade Univerzitet, a time i društvo u cjelini.

Skupstina Studentskog parlamenta osudila je stanje koje je predstavljeno javnosti u Studentskim domovima, te je obavezala novo rukovodstvo da na listu prioriteta stavi hitno poboljšanje tih uslova, saopćeno je iz SPUS-a.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Potpisan sporazum o finansiranju rada Studentskog parlamenta UNSA u iznosu od 30.000 KM

Studenti obilježili Dan sjećanja na žrtve u saobraćaju

Izabrano novo rukovodstvo Skupštine HBŽ-a

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!