Ekonomija     | 18.01.2019. 18:14 |

Italija poziva preduzeća iz BiH na industrijski sajam Connext u Milanu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. januara (FENA) - Ambasada Italije u Sarajevu najavila je da će kompanije iz Bosne i Hercegovine moći besplatno učestvovati na Poslovnom forumu "Connext", koji će biti održan u Milanu 7. i 8. februara.

- Za kompanije u Bosni i Hercegovini učešće će biti besplatno i obuhvatit će prostor za sastanke i organizaciju sastanaka "B2B". Osim toga, sve kompanije koje učestvuju će biti u mogućnosti da se registruju u povjerljivoj bazi podataka koja će tokom perioda od godinu dana omogućiti, bez naknade, kontaktiranje svih prisutnih kompanija.

Radi informisanja o načinu sudjelovanja zainteresirane kompanije mogu posjetiti službenu web-stranicu događaja https://connext.confindustria.it/, saopćeno je iz Ambasade Italije.

Manifestaciju organizuje najveća italijanska poslovna asocijacija Confindustria koja predviđa učešće više od 2.000 kompanija i više od 5.000 posjetilaca. Fokus će biti na četiri tematske oblasti koje pokrivaju sve sektore ekonomske aktivnosti. Cilj je ponuditi besplatnu platformu za sastanke radi povećanja međunarodne trgovine i investicija.

Confindustria je odabrala Njemačku, Maroko i zapadni Balkan kao partnerske oblasti za ovaj događaj.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Italijanska policija uhapsila 13 zatvorskih čuvara pod sumnjom za mučenje maloljetnih zatvorenika

Najmanje 29 povrijeđenih dok je trajekt iz Caprija udario u kej u Napulju

Italija potiče države članice Ujedinjenih naroda da podrže nacrt rezolucije o Srebrenici

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije