Sport     | 18.01.2019. 10:39 |

Fudbaleri Sarajeva otputovali na pripreme u Ljubuški

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 18. januara (FENA) - Igrači Fudbalskog kluba Sarajevo jutros su iz Trening centra Butmir otputovali za Ljubuški gdje će se obaviti prvi dio priprema. Ekipa će u Hercegovini boraviti narednih šest dana.

Na spisku igrača koji su otputovali nalaze se: Stanojević, Resić, Šabanović, Lazić, Kurdić, Kovačević, Salčin, Mustafić, Dupovac, Handžić, Halilović, Dizdarević, Pidro, Tatar, Mujakić, Hebibović, Crepulja, Rahmanović, Bekić, Ahmetović, Šišić, Velkoski, Đokanović, Šofranac te Jahić koji je došao na probu.

Nakon ljekarskog pregleda ekipi će se u toku dana pridružiti Crepaldi Da Cruz koji je jučer doputovao u glavni grad na probu, a golman Elvis Džafić u Ljubuški stiže početkom sedmice, saopćeno je iz kluba.  

- Zdravstveni bilten je dobar, nema povrijeđenih, igrači jako dobro izgledaju u uvodnim treninzima. Trening je u pola četiri u Ljubuškom, gdje ćemo se zadržati narednih šest dana do prijateljske utamice s Veležom 24. januara nakon koje je planiran povratak u Sarajevo gdje ćemo raditi po planu i programu do odlaska u Antaliju - izjavio je pomoćni trener Abdulah Oruč.

Drugi dio priprema igrači Sarajeva obavit će u Turskoj od 1. do 14. februara, gdje su planirane četiri prijateljske utakmice.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Rožman: Puno je utakmica do kraja prvenstva, imamo dosta toga pokazati

Vučić se sastao s Dodikom: Pripreme za veliki Vaskršnji sabor teku odlično

FK Sarajevo - Sinoć smo svjedočili kulminaciji sudijskih pljački

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'