Svijet     | 18.01.2019. 10:15 |

Trump otkazao putovanje Pelosi vojnim avionom i dolazak delegacije u Davos

FENA Internet

WASHINGTON, 18. januara (FENA) - Američki predsjednik Donald Trump poručio je u četvrtak predsjednici Zastupničkog doma Kongresa Nancy Pelosi da je njezino putovanje u Belgiju, Egipat i Afganistan odgođeno zbog djelimične blokade vlade koja traje od 27. decembra. 

Nije bilo odmah jasno na koje putovanje je Trump mislio. Zakonodavci često ne objavljuju javno svoja službena putovanja zbog sigurnosnih razloga, pojašnjava AP. 

Predsjednica Zastupničkog doma uobičajeno koristi vojni avion za prekomorska putovanja i na temelju toga je Trump, kao vrhovni komandant oružanih snaga, očito djelovao. 

"Odgodio je njenu mogućnost za korištenje vojnog aviona, a koji mora biti odobren" od Ministarstva odbrane, rekla je glasnogovornica Bijele Kuće Sarah Sanders. "Kao što je i pojasnio u pismu, ona može putovati, ali komercijalnim letovima".

U četvrtak je Trump odlučio otkazati dolazak američke delegacije  na Svjetski ekonomski forum u Davosu koji će biti održan iduće sedmice , a zbog djelimičnog prekida rada savezne vlade, saopćila  je Bijela kuća. 

"Iz poštovanja prema 800.000 američkih zaposlenika koji ne primaju plaću, predsjednik Trump je otkazao putovanje svoje delegacije na Svjetski ekonomski forum u Davos, u Švicarskoj", rekla je Sanders, glasnogovornica Bijele kuće, sedam  dana pošto je Donald Trump otkazao svoje sudjelovanje na tom događaju. 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Anketa - Afroamerikanci manje su pod uticajem Bidenove poruke da Trump prijeti demokratiji

Biden i Trump osigurali stranačke nominacije

Trump obećao da će osloboditi zatvorene zbog učešća u napadu na američki Kapitol 2021.

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo