Bosna i Hercegovina     | 18.01.2019. 10:14 |

Bazarom "Dobre volje" i "Slatkim bazarom" do užina za učenike

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. januara (FENA) -Humanitarna organizacija „Pomozi.ba“  organizuje humanitarni bazar  "Dobre volje " koji će se održati u  subotu 19. januara a sav prikupljeni iznos namijenjen je za dječije užine.

 Iz Pomozi. ba skreću pažnju da su u prvom polugodištu svaki dan uspjeli osigurati užinu za blizu 1.600 djece.

I pored činjenice da je užina samo 0.50 KM, veliki broj roditelja nije u stanju da osigura djeci hranu u školi svaki dan. Ove subote, kupovinom na bazaru pomažete baš toj djeci - naglašeno je u saopćenju Pomozi.ba

Projekat Užine započet je u martu 2014. godine i od tada se provodi  svake godine kao stalan projekt ove  humanitarne organizacije. U školama u ruralnim sredinama užina za jedno dijete mjesečno iznosi 10 KM. Iz Pomozi. ba ističu da nažalost, mnogo roditelja ne mogu da djeci priušte  ni to.

U saradnji sa školama osiguravamo da niko od roditelja i djece ne zna da djeca koja su korisnici ovog projekta zapravo dobivaju te užine besplatno, kako bismo ih dodatno zaštitili. Pored redovnih užina trudimo se povremeno djeci osigurati i voće kao i druge stvari koje ih obraduju, istaknuto je u saopćenju.

 Bazar će se održati na  dvije lokacije - u prostorijama  Udriženja na Čengić Vili (dr. Fetaha Bećirbegovića br.8) od 10. do  16. sati  dok će  Slatki bazar biti održan u Grand Centru na Ilidži u periodu od 10. do  20. sati. Ko želi da pomogne  poručuju iz Pomozi. ba može donijeti kolače,  u petak u prostorije Udruženja ili subotu u Grand Centar.

 Osim tokom bazara projekat "Užine" može se  pomoći i pozivom na broj 17002 i tako donirati  2KM, odnosno 4 užine.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

BH nogometne legende i BH Fanatikosi u Zenici igrali utakmicu za Udruženje Pomozi.ba

Pomozi.ba - Svečani ručak povodom Dana državnosti BiH

Večeras na BHT1 emisija Teleton za  prikupljanje pomoći stradalima u Turskoj i Siriji (VIDEO)

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu