Servisne informacije     | 18.01.2019. 07:26 |

BIHAMK - Magla u kotlinama uz rijeke Bosnu i Drinu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. januara (FENA) - Magla i niska oblačnost ovoga jutra smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke Bosnu i Drinu, kao i na putevima: Priluka-Glamoč, Livno-Šuica, Konjic-Drežnica i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje. Kolovoz je mokar ili vlažan, dok je mjestimična poledica moguća na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima.

Upozorava se na učestale odrone na brojnim dionicama. Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje obustavljen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t.

S obzirom da meteorolozi najavljuju za danas nove padavine, apeluje se na vozače da prilagode vožnju trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na magistralnom putu M-15 Šuica-Livno preko planinskog prijevoja Borova Glava, upozorava se na učestale izlaske divljih konja na kolovoz i savjetuje maksimalno oprezna vožnja.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Na GP Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.

U dane vikenda očekuje se pojačan promet vozila, kako na putevima u BiH, tako i na graničnim prijelazima.

Na snazi su zimski uvjeti vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih snježnih padavina, može doći do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prijevojima gdje je kolovoz zasnježen, do stvaranja uvjeta za sigurno saobraćanje. Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prijevojima, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na putnom pravcu Doboj-Tuzla

BIHAMK - Nakon uklanjanja odrona, normaliziran saobraćaj na magistralnom putu Dobro Polje-Miljevina

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo