Bosna i Hercegovina     | 17.01.2019. 15:01 |

Vlada Brčkog usvojila set smjernica za izradu pravilnika o obrazovanju odraslih

FENA Saopćenje

BRČKO, 17. siječnja (FENA) - Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je u četvrtak na redovitoj sjednici set smjernica za donošenje određenih podzakonskih akata koji proistječu iz Zakona za obrazovanje odraslih.

 Riječ je o devet pravilnika koje će donijeti Odjel za obrazovanje, a odobriti Vlada Brčko distrikta BiH, priopćeno je iz brčanske vlade.

Na prijedlog Odjela za zdravstvo i ostale usluge usvojen je i Prijedlog pravilnika o općim, tehničkim i stručnim uvjetima za osnivanje i rad ustanove za dnevni boravak korisnika socijalne skrbi.

 Nataša Stevanović, voditeljica Pododjela za socijalnu skrb Brčko distrikta BiH, rekla je da se ovim pravilnikom točno preciziraju opći, tehnički i stručni uvjeti koje mora zadovoljiti jedna ustanova.

 - Pravilnik je proistekao iz Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj skrbi, koji je stupio na snagu prošle godine u lipnju. Dana je mogućnost registriranja ustanove za socijalnu skrb, a čiji će osnivač biti pravna ili fizička osoba. Ovim pravilnikom točno se preciziraju opći, tehnički i stručni uvjeti koje mora zadovoljiti jedna ustanova koja će se zvati ustanova za dnevni boravak korisnika socijalne skrbi. Osnivači svega onoga što je u neformalnom smislu do sada postojalo a da se nazivalo dnevni centar i sl., stupanjem na snagu ovoga pravilnika morat će ući u postupak registracije, stjecanja dozvole za rad i sl. - kazala je Stevanović.

Članovi Vlade usvojili su i Izvješće o izvršenju Proračuna Brčko distrikta BiH za 2018. godinu za razdoblje od 1. siječnja do 30. rujna  2018. godine te Glavni operativni plan obrane od poplava Brčko distrikta BiH za 2019. godinu.

Na prijedlog Odjela za gospodarski razvitak, sport i kulturu izmijenjene su tri odluke koji se tiču Gospodarskog vijeća Brčko distrikta BiH. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

Vlada BPK - Utvrđena konačna lista, pravo na stipendiju ostvario 161 student

Vijeće ministara BiH danas o Strategiji integriranog upravljanja granicom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'