Sport     | 17.01.2019. 13:31 |

Simić: Malo nam je nedostajalo da izborimo Prvu grupu Fed kupa (VIDEO)

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 17. januara (FENA) - Ženska Fed kup reprezentacija BiH u sastavu Dea Herdželaš, Jelena Simić, Nefisa Berberović i Anita Husarić, od 5. do 10. februara u Luksemburgu će igrati mečeve Druge grupe Euroafričke zone.

Fed kup reprezentacija BiH je trenutno 62. na jakosnoj listi, a protivnike u Luksemburgu će saznati nakon žrijeba.

Kako je kazala bh. reprezentativka Jelena Simić, FED kup reprezentaciji BiH u 2018. godini malo je nedostajalo da se plasira u Prvu grupu. 

- Prošla godina je bila specifična za naš tim. Zadovoljne smo što smo uspjele izboriti opstanak u grupi, ali s druge strane žao nam je jer nam je nedostajalo malo da pređemo u jaču grupu. Nadamo se da to možemo ostvariti ove godine - kazala je Simić. 

Nakon mečeva Fed kupa Simić nije imala dobru sezonu jer se dugo oporavljala od povrede. Nakon Fed kup mečeva u Luksemburgu Simić će igrati turnire u Tunisu i Egiptu. 

Ponajbolja teniserka BiH Dea Herdželaš naglašava da je u njenom slučaju 2018. godinu obilježio nastup na Fed kupu i Mediteranskim igrama, gdje je zajedno s Nefisom Berberović osvojila srebrenu medalju. 

- U Fed kupu nam je falila trunka da pređemo u jaču grupu i nadamo se da ćemo u toj namjeri ove godine uspjeti. Imamo dobru ekipu i vjerujem da možemo uspjeti. Krajem sezone sam imala povredu, a nastup na Fed kupu će biti moj prvi nakon pet mjeseci pauze. U trenažnom procesu sam mjesec i pol, mislim da ću biti spremna za Fed kup. Nadam se da će 2019. biti uspješnija i da će me zdravlje poslužiti - izjavila je Herdželaš. 

Nakon mečeva u Luksemburgu Herdželaš namjerava nastupiti na turnirima u Slovačkoj. 

Pogledajte http://fena.ba/video/2478 

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/13-yti979wgTogcKswNohgArat3ipnkP6?usp=sharing

 

 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Ivanišević više nije trener Novaka Đokovića

Džumhur poražen na startu kvalifikacija za Masters u Miamiju, Fatić neuspješan u Zadru

Pad bh. tenisera na ATP rang listi, Đoković povećao prednost na vrhu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom