Servisne informacije     | 17.01.2019. 13:19 |

U BiH sutra pretežno oblačno s kišom, susnježicom i snijegom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. januara (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje pretežno oblačno vrijeme. 

U jutarnjim satima u Krajini i na jugozapadu Bosne se očekuje kiša i susnježica. U ostaku dana i u večernjim satima u Bosni bit će s kišom i susnježicom koja će postepeno prelaziti u snijeg, a u Hercegovini će biti s kišom. 

Vjetar slab do umjeren u jutarnjim satima južni i jugoistočni, a u ostatku dana u skretanju na sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnje temperature od -2 do 4, na sjeverozapadu Bosne do 10, a u Hercegovini od 2 do 8, a dnevne od 2 do 8, na jugu od 7 do 12 stepeni.

U Sarajevu će sutra biti pretežno oblačno vrijeme s kišom koja će preći u susnježicu i snijeg. Padavine će uglavnom biti poslijepodne i u večernjim satima. Jutarnja temperatura oko 0, a dnevna oko 4 stepena. 

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -6 stepeni, Sokolac -2, Ivan-sedlo, Livno, Srebrenica 4, Trebinje 6, Grude 7, Jajce, Mostar, Sarajevo, Široki Brijeg 8, Bugojno, Zvornik 9, Bihać, Neum 11, Sanski Most, Stolac, Tuzla, Zenica 12, Gradačac 13, Bijeljina, Brčko, Doboj, Prijedor 14 i Banja Luka 15, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom