Bosna i Hercegovina     | 17.01.2019. 11:36 |

SDA odbacila navode Konakovića o finansiranju djece iz Konjević Polja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. januara (FENA) - Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije (SDA) Sarajevo odbacio je navode aktuelnog predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo i lidera stranke Narod i pravda Elmedina Konakovića koji je kazao da je SDA odbila osigurati novac za djecu iz Konjević Polja u kantonalnom budžetu.

Kako su u saopćenju iz SDA pojasnili, nastava povratničke djece u Konjević Polju od 2014. do 2018. godine finansirana je sredstvima Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica Federacije Bosne i Hercegovine te Federalnog ministarstva obrazovanje i nauke, koje vode ministri iz SDA.

- Ova ministarstva osigurala su 1.129.450, KM za petogodišnji period, a Kanton Sarajevo je samo prebacivao novac na osnovu potpisanog sporazuma. Stoga, ni u vrijeme kada je Konaković bio SDA premijer, u kantonalnom budžetu nije postojala budžetska pozicija za ovu namjenu - dodali su.

Također, prozvali su Konakovića da ne navodeći argumente tvrdi da je politika SDA doprinijela etničkom čišćenju Sarajeva te su zatražili odgovor od njega da li je i na koji način i on sam učestvovao u tom etničkom čišćenju, jer je osam godina bio šef SDA kluba u Skupštini te premijer Kantona Sarajevo.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

SDA - Dodik prijeti Bošnjacima kao što je prijetio Karadžić

Održan sastanak predstavnika SDA, DF-a i SBiH iz KS o predstojećim lokalnim izborima

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana