Bosna i Hercegovina     | 16.01.2019. 12:51 |

Dodikove izmjene krivičnog zakona nisu predložene za sjednicu NSRS-a

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 16.januara (FENA) - Izmjene i dopune Krivičnog zakona Republike Srpske (RS), kojima bi trebala biti propisana zatvorska kazna od tri i više godina za sve koji ne poštuju odluke organa RS-a, nisu predložene za razmatranje na narednoj redovnoj sjednici Narodne skupštine RS-a, koja će biti održana 29.januara u Banjoj Luci.

Usvajanje ovog zakona najavio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Predsjednik Skupštine Nedeljko Čubrilović rekao je danas da u parlamentu još nemaju mogući materijal zakona, ali zna da postoji takva inicijativa.

Govoreći o najavama iz Vlade RS-a da će uskoro biti formirane međunarodne komisije za istraživanje dešavanja tokom rata u Srebrenici i u Sarajevu, Čubrilovć je rekao da vjeruje da bi taj posao trebalo da bude završen do kraja februara, nakon što se prikupe imena članova komisija.

Na predloženom dnevnom redu naredne sjednice entitetskog parlamenta nalazi se 28 tačaka, od kojih 14.nacrta zakona, mahom iz oblasti ekonomije.

Nakon sjednice parlamentarnog kolegija, Čubrilović je rekao da će, između ostalog, biti razmatran nacrt zakona o gradu Bosanska Gradiška te Nacrt zakona o socijalnog stanovanja.

Novi saziv parlamenta RS-a dosad je održao prvu konstitutivnu sjednicu te tri posebne.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Sutra u Sarajevu sjednica Vlade FBiH

Rusija traži novu sjednicu Vijeća sigurnosti UN-a o NATO-ovom bombardiranju SR Jugoslavije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo