Stranačke aktivnosti     | 16.01.2019. 11:46 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

Izvještaj Ministarstva unutrašnjih poslova podnesen Republičkom javnom tužilaštvu protiv Draška Stanivukovića, Davora Dragičevića i Željka Dabića zbog navodnog pozivanja na nasilnu promjenu ustavnog uređenja Republike Srpske je još jedan dokaz da smo potonuli u potpuni totalitarizam.

U progonu političkih nesitomišljenika ne preza se ni od čega, pa ni od teških kvalifikacija na osnovu neosnovanih insinuacija i konstrukcija.

Svjesno se zaboravlja da je državni udar na koji se pozivaju po definiciji nasilna smjena vlasti u kojoj učestvuju vojska ili policija, a da to nije nije mirna i dostojanstvena šetnja, nije stajanje pred otvorenim vratima RTRS-a, a da pri tome niko od građana nije ni pokušao da uđe. Najteže je što se zaboravlja da Ustav Republike Srpske garantuje slobodu javnog izražavanja mišljenja, okupljanja, protesta i pravo na javnu kritiku rada državnih institucija. Pitamo da li se ovavkvim izvještajem MUP-a krše i zabranjuju prava i slobode zagarantovane Ustavom?

Podsjećamo da se jedina nasilna smjena vlasti u Republici Srpskoj desila se 1997. godine, a sigurni smo da ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač to itekako pamti.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana