Bosna i Hercegovina     | 16.01.2019. 11:26 |

Zbog bolesti optuženog Perišića odgođeno suđenje za zločine u Rogatici

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. januara (FENA) - Suđenje za zločine počinjene u Rogatici bit će prolongirano određeno vrijeme zbog bolesti optuženog Božidara Perišića.

Kako je na statusnoj konferenciji rekao branilac Dejan Bogdanović, Perišić od kraja prošle godine ima zdravstvene probleme, a jutros je primljen u bolnicu na dodatna ispitivanja.

S obzirom da nema dovoljno informacija o njegovom zdravstvenom stanju, odnosno procjena kada bi mogao doći na suđenje, Sudsko vijeće je zakazalo novu statusnu konferenciju za sedam dana.

Sudija Davorin Jukić je kazao da će na osnovu dodatnih informacija o Perišićevom stanju biti odlučeno o nastavku suđenja.

Perišić je optužen s Vinkom Zoranovićem za progon civilnog bošnjačkog stanovništva s područja Rogatice u periodu od maja 1992. do kraja 1993. godine, učešćem u ubistvima, silovanjima te nezakonitim zatvaranjima.

Prema optužnici, Perišić je bio pripadnik Prve podrinjske lake pješadijske brigade Vojske Republike Srpske (VRS), a Zoranović pripadnik Stanice javne bezbjednosti (SJB) Rogatica, prenosi Birn.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Sud BiH - Potvrđena optužnica u predmetu Veljko Brajić i drugi

Potvrđena optužnica Mevljudinu Idrizoviću i Bobanu Jankoviću za isporuku droge iz Crne Gore u BiH

Određen pritvor i mjere zabrane osumnjičenim u predmetu Amer Karić i drugi

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta