Stranačke aktivnosti     | 15.01.2019. 17:28 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Izvještaj ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača o ''nasilnom državnom udaru'' protiv Davora Dragičevića, Draška Stanivukovića i Željka Dabića nastavak je obračuna i progona onih koji traže samo jedan odgovor – ko je ubio Davida Dragičevića?

Ministar Lukač bi trebalo da zna da ''nasilnog državnog udara'' nema bez oružane sile – vojske ili policije. U prošlom vijeku zabilježena su dva takva udara: ubistvo kralja Aleksandra Obrenovića od grupe mladih oficira i vojni puč 27.marta 1941. Zato, ukoliko je neko u Republici Srpskoj, kako Lukač tvrdi, pokušao ''nasilan državni udar radi promjene ustavnog poretka'' i policija na čelu sa Lukačem, kao jedina oružana sila Republike, morala je biti njihov saučesnik. Ako nije policija, onda je to makar Lovačko udruženje Zmijanje na čijem čelu je Lukačev saradnik, direktor policije, Darko Ćulum.

Upozoravamo ministra Lukača da je lažno prijavljivanje krivičnog djela, takođe, krivično djelo i da će neko morati odgovarati zbog ove neviđene zloupotrebe institucija radi vršenja presije i progona. Umjesto što se obračunava sa svima onim koji pitaju – ko je ubio Davida Dragičevića, pretvarajući Republiku Srpsku u nedemokratsko i totalitarno društvo, ministar Lukač treba konačno da odgovori na to pitanje i na taj način zaštiti Ustav Republike Srpske i njegova osnovna načela – pravo na život, i vladavinu prava. Sve dok nema odgovora na to pitanje, upravo je ministar Lukač taj koji ugrožava Ustav Republike Srpske. 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!