Sport     | 15.01.2019. 11:48 |

Zeba: Sudbina da s Olimpikom potpišem prvi i posljednji igrački ugovor

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. januara (FENA) - Fudbaleri Olimpika jučer su počeli s pripremama za proljetni dio sezone u Premijer ligi BiH.

"Vukovi" će se nakon perioda rada u Sarajevu, početkom narednog mjeseca preseliti u Hercegovinu, a potom slijedi povratak u Sarajevo gdje će ekipa dočekati početak prvenstva u Prvoj ligi Federacije.

Zajko Zeba zimus je pojačao tim s Otoke, a od iskusnog veznjaka očekuje se da ekipi da dodatni kvalitet i pomogne u ostvarivanju ciljeva za ovu sezonu. Kako kaže, poziv iz Olimpika je prihvatio bez puno dvoumljenja, navodi se na zvaničnoj stranici kluba.

- Desilo se tako da sam dobio poziv i prihvatio ga s oduševljenjem. Pozvali su me ljudi iz kluba i ja sam nakon razgovora prihvatio njihov poziv i potpisao ugovor. Nadam se prije svega da ćemo ostvariti naš cilj, a to je prvo mjesto i plasman u Premijer ligu BiH - kazao je Zeba.

- Ja sam svoj prvi profesionalni ugovor potpisao sa Olimpikom. Kada sam otišao iz juniora Želje potpisao sam taj prvi, a evo i posljednji igrački potpisujem sa Olimpikom, što je eto izgleda sudbina - dodao je.

Na pitanje o rezultatskom zaostatku za Veležom veznjak Olimpika kaže da ima još dosta da se igra i da ima prostora za preokret na vrhu tabele.

- Pripreme su pred nama i trebamo se prije svega dobro spremiti. Sigurno je da imamo vrlo dobru ekipu. Većinu momaka poznajem, sa nekim sam igrao zajedno kao i protiv nekih, ali je činjenica da se radi o vrlo dobrim fudbalerima. Dok postoje šanse treba se boriti. Petnaest kola je pred nama i trebamo ih iskoristiti što je bolje moguće i dograbiti prvo mjesto - ističe iskusni fudbaler.

Kaže da mu neće biti problem da se vrati u formu, jer je u prethodnom periodu bio aktivan.

- Bio sam aktivan u posljednjih pola godine. Što privatno, što kroz treninge Željezničara, gdje sam radio sa ostalim fudbalerima. Mislim da mi neće biti problem brzo se vratiti u takmičarsku formu - zaključio je Zeba.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Fudbaleri Olimpika na pripremama u Međugorju

Olimpik počeo pripreme za novu sezonu

Remi Sarajeva i Olimpika u prijateljskom susretu u Butmiru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo