Ekonomija     | 15.01.2019. 11:19 |

Gornjovakufsko skijalište „Raduša“ sve atraktivnije za ljubitelje skijanja

FENA Mevlida Ridžal

GORNJI VAKUF-USKOPLJE, 15. januara (FENA) - Sve je više posjetilaca koji uživaju u čarima planine Raduše, na skijalištu koje je dvadesetak kilometara udaljeno od centra Gornjeg Vakufa-Uskoplja.

- Iako je ovo skijalište „najmlađe“ na području SBK-a, već sada možemo reći da će postati omiljena destinacija ljubitelja skijanja iz naše zemlje, ali i Republike Hrvatske odakle sve češće dolaze - kazao je rukovodilac Ski-centra „Raduša“ David Herceg.

Dodaje da skijalište ima pet ski liftova (dvosjed i vučnice) na sedam skijaških staza svih kategorija, od namlađih do najstarijih.

Ističe, također, da se u blizini nalazi motel na visini oko 1.300 mnv, te restoran na još većoj nadmorskoj visini, koji gostima pružaju nezaboravan doživljaj.

- Na otvorenju zimske sezone ovdje su boravili mnogi domaći i strani ljubitelji zime i skijanja. Došli su iz Splita, Trogira, Zadra, Mostara, Jablanice, Bugojna ...Skijalo se, bordalo i sankalo - naglasio je.

Dodaje kako je otvaranje skijališta važno za cijelu lokalnu zajednicu, a posebno mještane okolnih sela, kojima je ovo prilika da ponude turistima svoje domaće proizvode.

Dolasku turista naročito se raduju mještani obližnjeg sela Pidriš, čije se stanovništvo mahom bavi stočarstvom i poljoprivrednom proizvodnjom.  

- Namirnice koje se koriste za spravljanje jela u našim objektima na Raduši, razno povrće, mliječne i proizvode od mesa, nabavljamo od ljudi koji žive na ovom području - istaknuo je.

Zaključuje da su zimski ambijent, pogled na najviši vrh Idovac, očišćen put, idealna visina snijega i blagi minusi dodatni motiv onima koji posjećuju skijalište na Raduši, te da bi ova sezona mogla biti uspješnija od prošle.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Čavara nazočio svečanoj sjednici Općinskog vijeća Gornji Vakuf - Uskoplje

Predstava 'Taximetar' oduševila publiku u Gornjem Vakufu-Uskoplju i Jajcu

Pokrenuto šest novih biznisa u Gornjem Vakufu-Uskoplju

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo