Bosna i Hercegovina     | 15.01.2019. 11:31 |

Tuzla - Profesor lišen slobode zbog uzimanja mita od vanrednih polaznika škole

FENA Saopćenje

TUZLA, 15. januara (FENA) - Profesor Z.S. (62) iz Tuzle lišen je slobode danas u Mješovitoj srednjoj rudarskoj školi u tom gradu.

On je osumnjičen za uzimanje novca od vanrednih polaznika te škole kako bi im omogućio da steknu zvanje rudarskog ili geološkog tehničara a da ne polažu odgovarajuće ispite. Preciznije, osumnjičen je da je kao profesor i član komisije za obrazovanje odraslih u ovoj školi, tražio i uzeo određene sume novca od deset vanrednih polaznika u periodu od juna 2017. do juna 2018. godine te tražio novac od još četiri polaznika koji su to odbili.

Istraga u ovom predmetu se nastavlja i u cilju utvrđivanja eventualne umiješanosti drugih osoba u ove i druge slične nezakonitosti.

Profesora su lišili slobode pripadnici Federalne uprave policije po nalogu Tušilaštva Tuzlanskog kantona, saopćilo je to tužilaštvo. 

Hapšenju je prethodila višemjesečna istraga Tužilaštva i Federalne uprave policije u suradnji s drugim agencijama za provođenje zakona.

Pripadnici Federalne uprave policije će obaviti kriminalističku obradu te će osumnjičenog predati u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage, osumnjičeni će biti ispitan i najvjerovatnije će uslijediti prijedlog za određivanje pritvora.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Italijanska policija uhapsila Tadžikistanca zbog povezanosti s terorizmom

Jedna osoba uhapšena zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga

U Tuzli obilježen 4. april, jedan od najznačajnijih datuma u historiji grada

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'