Servisne informacije     | 15.01.2019. 09:05 |

U BiH narednih dana umjereno oblačno i sunčano

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. januara (FENA) - U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne sutra će jutro biti pretežno oblačno uz postepeno razvedravanje tokom dana. 

U ostatku BiH bit će pretežno sunčano. Vjetar slab do umjeren uglavnom jugozapadni. Jutarnje temperature od -6 do 0, na planinama do -12, na jugu od -2 do 3, a dnevne od 2 do 8, na sjeverozapadu Bosne do 11 stepeni. 

U Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne u četvrtak, 17. januara, bit će pretežno oblačno vrijeme. U ostatku BiH bit će sunčano. Poslijepodne ili u večernjim satima na zapadu i jugozapadu Bosne je moguć slab snijeg ili susnježica. Jutarnje temperature od -3 do 3, na jugu od 1 do 5, a dnevne od 2 do 8, na jugu Hercegovine, sjeveru i sjeverozapadu Bosne do 12 stepeni. 

U BiH u petak, 18. januara, prijepodne bit će umjereno do pretežno oblačno, a poslijepodne oblačno vrijeme. Tokom poslijepodneva i u večernjim satima kiša se očekuje u Hercegovini i Posavini, a u ostatku Bosne uglavnom sa susnježicom i snijegom. Jutarnje temperature od -1 do 6, na jugu od 4 do 10, a dnevne od 2 do 7, na jugu od 6 do 11 stepeni. 

U BiH će u subotu, 19. januara biti oblačno vrijeme. Na zapadu i sjeverozapadu Bosne povremeno sa slabim snijegom ili susnježicom. U Hercegovini slaba kiša se očekuje u večernjim satima. Jutarnje temperature od -3 do 2, na jugu od 3 do 8, a dnevne od 0 do 5, na jugu od 8 do 12 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo