Servisne informacije     | 15.01.2019. 07:36 |

BIHAMK - Zbog niskih temperatura moguća poledica na kolovozu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. januara (FENA) - Niske temperature ovoga jutra pogoduju formiranju poledice, pa se vozači na svim putnim pravcima pozivaju na pojačan oprez. Posebna pažnja skreće se na dionice u višim predjelima, kao i na mostove i prilaze tunelima.

Ugaženog snijega na kolovozu mjestimično ima na planinskim prijevojima. Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Rogatica, Vlasenica-Han Pijesak, Trnovo-Foča, Gacko-Tjentište, Bihać-Ključ-Mrkonjić Grad, Bugojno-Novi Travnik, Livno-Kupres, Livno-Mrkonjić Grad, Livno-Drvar-Bosanski Petrovac i Kolo-Tomislavgrad-Šuica.

Na putevima u jugozapadnim krajevima puše jak vjetar koji mjestimično stvara snježne nanose.

Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje obustavljen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t.

Na snazi su zimski uslovi vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padavina, može doći do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uslova za sigurno saobraćanje. Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prijevojima.

Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno, da na put ne kreću bez zimske opreme, te da posebnu pažnju posvete pješacima koji su primorani kretati se po kolovozu (gdje trotoari nisu očišćeni).

Vozače koji se kreću preko planinskog prijevoja Borova Glava (M-15 Šuica-Livno), upozoravaju se na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na putnom pravcu Doboj-Tuzla

BIHAMK - Nakon uklanjanja odrona, normaliziran saobraćaj na magistralnom putu Dobro Polje-Miljevina

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo