Bosna i Hercegovina     | 14.01.2019. 20:05 |

Opet problemi s grijanjem u Bugojnu

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 14. januara (FENA) - Nastavljene su prošlogodišnje muke građana Bugojna koji se toplotnom energijom snabdijevaju iz kotlovnice u neposrednoj blizini zgrade Policijske uprave u tom gradu.

U obrtničkoj radnji „BADE“ kažu da toplana trenutno radi u 70-postotnom kapacitetu, te da bi se stanje u isporuci toplotne energije trebalo dodatno poboljšati u odnosu na protekle dane.

-Problemi su nastali zbog kvara na elektronici, tako da će januarski računi biti umanjeni za onoliko dana za koliko su korisnici bili uskraćeni za grijanje - kazao je vlasnik toplane Adnan Karadža.

Navikli na probleme u sistemu centralnog grijanja, u stanovima mnogih Bugojanaca, koji žive u centru grada, još se nalaze šporeti i peći na čvrsto gorivo, koji su se pokazali dobrim rješenjem u ovakvim situacijama.

U nepovoljnijoj poziciji su građani koji za zagrijavanje mjesta u kojima borave  koriste električnu energiju, pa su i troškovi za grijanje veći.

Za razliku od stanara u Lamelama i Nuglama, te drugim zgradama koje koriste usluge spomenute toplane, korisnici grijanja u naselju Vrbas, koje osigurava firma "Kvatro", zadovoljni su kvalitetom isporučene toplotne energije. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Bugojno: Šumski požar na lokalitetu Garački potok stavljen pod kontrolu

Šumski požar na lokalitetu Garački potok i dalje aktivan, vatrogasci na terenu

Požar koji je u petak izbio iznad naselja Vesela u Bugojnu širi se prema Kupresu

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana