Kultura     | 14.01.2019. 16:21 |

'Sarajevska zima' nastavlja saradnju s Historijskim muzejom BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. januara (FENA) - U Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine postignut je dogovor o realizaciji izložbi i projekata koji će biti predstavljeni u toku ovogodišnjeg Međunarodnog festivala Sarajevska zima pod motom "Buka i bijes".

Direktorica muzeja Elma Hašimbegović izrazila je zadovoljstvo zbog uspješne saradnje proteklih decenija s festivalom Sarajevska zima, dok je direktor tog festivala Ibrahim Spahić istakao da je pokrenuo inicijativu da Muzej kao izuzetna institucija koja čuva dragocjenu građu moderne historije Bosne i Hercegovine bude kandidovan za Šestoaparilsku nagradu Sarajeva. 

Spahić je najavio da će na Sarajevskoj zimi biti otvorena izložba američkog multimedijalnog umjetnika Georgea Rivere i promocija njegove knjige poezije na bosanskom jeziku.

Osim toga, tokom festivala u Historijskom muzeju predstavit će se 17 južnokorejskih fotografa kroz izložbu "Beyond", zatim bit će uprilična izložba i radionica sa svjetskim umjetnikom Collin Davidsonom iz Belfasta, kao i izložba grafičara Denisa Haračića i Mirze Rahmanović, navedeno je u saopćenju iz Direkcije Festivala Sarajevska zima.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

U ponedjeljak u BKC-u u Sarajevu koncert za klavir i flautu

U Umjetničkoj galeriji izložba digitalnog slikarstva Kemala Hromića

Otvorena izložba art fotografije 'Fasade i interijeri gradova svijeta'

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta