Bosna i Hercegovina     | 14.01.2019. 14:50 |

Sve službe preduzeća 'Park' čiste snijeg i održavaju zelene površine

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14.januara (FENA) – Zimska služba preduzeća KJKP “Park” i u dane vikenda je bila na terenu i radila na čišćenju snijega sa površina koje su u nadležnosti ovog sarajevskog kantonalnog preduzeća.

Zimski radovi na održavanju javnih zelenih površina podrazumijevaju zaštitu i uklanjanje snijega sa sadnica mladih stabala, sadnica ukrasnog grmlja, prikupljanje smeća sa parkovskih površina, ručno i mašinsko uklanjanje snijega sa staza, stepeništa i platoa koji prolaze kroz parkovske i zelene površine, tretiranje očišćenih prostora materijalima protiv poledice i slično.

Tako je bilo i jutros, nakon uklanjanja snijega sa krošnji mladih stabala i ukrasnog grmlje, cijeli dan se radi na ručnom i mašinskom čišćenju snijega sa staza, platoa i stepeništa. Ni danas, kao ni prethodnih dana nisu zabilježeni lomovi i oštećenja na zelenilu.

Intenzitet rada će ukoliko to vremenske prilike budu zahtijevale biti nastavljen i u narednim danima, a sve do proljeća zimska služba “Parka" će i u noćnim satima biti u stanju pripravnosti.

U stanju pripravnosti tokom noćnih sati bila je i Parkova ekipa zadužena za orezivanje i njegu veliki stabala, a u slučaju potrebe na terenu će intervenisati i pružiti svoje usluge, kako u saradnji sa policijskim upravama tako i sa službama civilne zaštite KS i općina.

Iz Parka apeluju na građane da na vrijeme uklone svoje automobile s lokacija gdje se vrši sječa stabala, jer parkirani automobili zbog kojih je vrlo rizično pristupiti ovoj vrsti poslova iz auto korpi, su osim vrlo niskih temperatura i snijega, jedan je od glavnih problema.

Zimsku službu Parka čine sve radne jedinice Sektora održavanja koje imaju sjedište na području šest općina u KS, saopćeno je iz KJKP Park.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

U Pionirskoj dolini prinove, 13. aprila proljetna zabava 'Zdravo proljeće!'

Aarhus centar u BiH nastavlja podržavati ukidanje koncesije za izgradnju mHE na rijeci Volujak

Počelo ukrašavanje ulica Sarajeva povodom Dana državnosti BiH

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana