Servisne informacije     | 14.01.2019. 08:13 |

U BiH jutros oblačno s kišom i snijegom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. januara (FENA) - U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno vrijeme. U sjevernim područjima Bosne je s kišom, a u ostalim djelovima sa susnježicom i snijegom.

Temperature zraka u 07.00 sati: Sokolac -5 stepeni, Bjelašnica -4, Ivan-sedlo i Livno -3, Zenica -2, Grude, Mostar, Sarajevo, Široki Brijeg i Trebinje 0, Bugojno, Srebrenica, Tuzla i Zvornik 1, Doboj, Prijedor i Stolac 2, Bijeljin i Neum 3, Sanski Most 4, Gradačac 5, Brčko 6, Banja Luka 7 i Bihać 8.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 927 milibara, za 15 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

U jutarnjim satima i prijepodne danas se očekuje oblačno vrijeme s kišom u sjevernim, sjeverozapadnim područjima Bosne i na jugu. U ostatku zemlje uglavnom sa snijegom i susnježicom.

U višim područjima Hercegovine sa susnježicom ili snijegom. Poslijepodne u većem djelu zemlje, bit će umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom i susnježicom. Prema kraju dana i u večernjim satima padavine će postepeno prestati. Vjetar u Bosni slab do umjeren prijepodne zapadni i jugozapadni, a poslijepodne u skretanju na sjeverni i sjeverozapadni. U Hercegovini uglavnom slaba do umjerena bura. Najviša dnevna temperatura od 2 do 8, u Hercegovini i na sjeverozapadu Bosne do 10 stepeni.

U Sarajevu danas će biti pretežno oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom. Najviša dnevna temperatura oko 3 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo