Stranačke aktivnosti     | 13.01.2019. 21:34 |

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

FENA Saopćenje

Generalni sekretar Demokratske fronte, Zlatko Miletić komentarisao je netačne i manipulativne navode portparola SNSD-a, Radovana Kovačevića koji je kazao da je insistiranje na usvajanju Godišnjeg nacionalnog plana, rušenje ustavnog poretka BiH.

"Prosto je nevjerovatno da gospodin Kovačević rušenjem ustavnog poretka naziva poštivanje zakona. Iz SNSD-a rade svjesnu zamjenu teza. Članom 84. Zakona o odbrani BiH za kojeg je glasao upravo SNSD, definirane su obaveze institucija BiH u procesu pristupanja NATO savezu", rekao je Miletić. 

"Oni koji ne poštuju zakone ove države rade na rušenju ustavnog poretka, a ne oni koji insistiraju na poštivanju zakona, i tu činjenicu ne može promijeniti nikakvo spinovanje bilo kojeg funkcionera SNSD-a", dodao je.

"Također bih napomenuo da Predsjedništvo BiH kao institucija koja po Ustavu BiH vodi vanjsku politiku ima svoj kontinuitet, i nije nastalo pojavom bilo koje osobe pojedinačno. Nebojša Radmanović je kao predstavnik Republike Srpske u Predsjedništvu, i Predsjedavajući Predsjedništva potpisao još u šestom mjesecu 2009. formalni zahtjev BiH za Akcioni plan za članstvo u NATO (MAP), a strategijom vanjske politike, donesenom u Predsjedništvu BiH prošle godine jasno je iskazana opredijeljenost Bosne i Hercegovine za NATO", pojasnio je Miletić.

Ipak, ističe Miletić, raduje što se iz SNSD-a pozivaju na demokratsku volju većine građana, kada govore o formiranju vlasti. 

"Dobro je što se SNSD poziva na demokratsku volju većine. Volja većine građana BiH je da BiH pristupi NATO-u. Ne može se na volju većine građana pozivati, a da se ne uvaži ta činjenica", zaključio je Miletić.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

DF

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost KO Demokratske fronte USK

DF: Presuda ESLJP po apelaciji Kovačevića simbolizira decenijsku borbu za jednakopravnost građana

Saopćenje za javnost DF

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo