Kultura     | 13.01.2019. 17:42 |

Art grupa 'Devet zmajevih glava' iz Seula na 'Sarajevskoj zimi'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. januara (FENA) - Na ovogodišnjem izdanju Međunarodnog festivala Sarajevo - Sarajevska zima koji ove godine slavi 35 godina postojanja predstavit će se fotografi, plesači, muzičari, kompozitori i vizuelni umjetnici internacionalne Art grupe "Devet zmajevih glava" iz Seula.

Programom je predviđeno da sa Sarajevskom filharmonijom održe gala koncert u kojem će učestvovati hor i solisti Opere Narodnog pozorišta Sarajevo, članovi orkestra Oulim, solisti i dirigenti iz BiH i Južne Koreje.

Koordinator Art grupe Byounguk Park kazao je da će koncert biti upriličen 9. februara, naglašavajući da su kulturne veze Južne Koreje i BiH tradicionalne i uspješne zahvaljujući, između ostaloga, i saradnji sa Sarajevskom zimom tokom proteklih decenija.

Umjetnici iz Južne Koreje organizirat će i art radionicu u Pozorištu mladih, a tokom boravka u Sarajevu učestvovat će i na promociji Olimpijade kulture Sarajevo 2021, saopćeno je iz Pres službe Festivala.

Direktor Festivala "Sarajevska zima" Ibrahim Spahić naglasio je da Art grupa "Devet zmajevih glava" učestvuje na mnogim svjetskim bijenalima umjetnosti od Venecije i Istanbula do Saopala te da su pravi ambasadori i BiH sa čijim umjetnicima sarađuju i kroz Sarajevsku zimu.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

U ponedjeljak u BKC-u u Sarajevu koncert za klavir i flautu

U Umjetničkoj galeriji izložba digitalnog slikarstva Kemala Hromića

Otvorena izložba art fotografije 'Fasade i interijeri gradova svijeta'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'