Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 11.01.2019. 17:28 |

Šest pripremnih utakmica rukometaša Slobode

FENA

TUZLA, 11. januara (FENA) - Rukometaši Slobode do početka prvenstva u Prvoj federalnoj ligi - grupa Sjever, odigrat će šest pripremnih utakmica, saznaje Fena.

Trener Tuzlaka Mirza Bulić navodi za Fenu da su nastojali dogovoriti susrete s jakim rivalima kako bi se što bolje pripremili za nastavak prvenstva u kojem za cilj imaju osvajanje naslova prvaka.

- Prvu utakmicu odigrat ćemo 16. januara u Tuzli sa hrvatskim prvoligašem Spačvom iz Vinkovaca (18 sati), a tri dana poslije gosti smo ekipe Borca u Banjoj Luci (17.30) - rekao je Bulić.

Za 23. januar dogovorena je utakmica u Mejdanu s ekipom Vogošće (18 sati), a tri dana poslije ugostit će ekipu Osijeka (14 sati).

Posljednje dvije utakmice Sloboda će odigrati početkom februara s Drinom iz Zvornika, liderom Prve lige RS, ali termini još nisu dogovoreni.

- Pripreme za sada teku vrlo dobro. Napravili smo selekciju igrača koji će ostati u takmičarskom programu, sa dosta mladih, dok je nekim starijim igračima omogućeno da karijeru nastave u drugim ekipama - zaključio je Bulić.

Sa njegovog spiska "otpali" su Benjamin Hrustić, Redžo Kahrić i Danijel Sabljić.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Izviđač obranio naslov prvaka BiH u rukometu 

Rukometašice BiH počinju pripreme za susrete protiv Rumunije i Hrvatske

Tuzlanske gimnastičarke osvojile 18 medalja na takmičenju u SAD-u

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana