Servisne informacije     | 11.01.2019. 16:26 |

Obustavljen saobraćaj na M-14.1 Brčko-Bijeljina zbog saobraćajne nesreće

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. januara (FENA) - Zbog saobraćajne nesreće obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-14.1 Brčko-Bijeljina (na dionici Brčko-Vršani). Do završetka policijskog uviđaja vozila saobraćaju obilaznim pravcem.

Na snazi su zimski uvjeti vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padavina, može doći do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uvjeta za sigurno saobraćanje. Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prevojima.

Ugaženog snijega i leda na kolovozu ima na putevima: Sarajevo-Foča, Vlasenica-Han Pijesak, Gacko-Tjentište, Priluka-Glamoč-Mlinište, Kolo-Tomislavgrad-Šuica i na širem području Bosanskog Grahova i Romanije. Poledica se može očekivati na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na magistralnom putu M-18 Dobro Polje-Brod na Drini upozoravamo na moguću opasnost od sniježnih lavina.

Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje obustavljen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t, saopćeno je iz BIHAMK-a.

 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Nemila-Zenica i preusmjeren kroz Nemilu

Zbog požara obustavljen saobraćaj na izlazu iz Nemile prema Zenici

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta