Bosna i Hercegovina     | 11.01.2019. 13:48 |

Dan Preda informisao reisa Kavazovića o napretku BiH u procesu EU integracija

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. januara (FENA) – Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini (IZuBiH) Husein ef. Kavazović danas se sastao sa izvjestiteljem Evropskog parlamenta za BiH Cristianom Dan Predom.

Dan Preda je reisu-l-ulemu informisao o napretku koji je Bosna i Hercegovina napravila na putu integracija u EU, ali i o izazovima i poteškoćama u tom procesu, javlja MINA.

Od reisu-l-uleme je Dan Preda zatražio da Islamska zajednica pomogne promociji EU integracija i evropskih vrijednosti u bosanskohercegovačkom društvu, ističući potrebu što hitnijeg dostavljanja dodatnih odgovora Evropskoj komisiji kao prioritet.

Reisu-l-ulema je zahvalio zastupniku Dan Predi na njegovoj podršci evropskom putu Bosne i Hercegovine ističući brojne izazove s kojima se IZ u BiH, ali i Bošnjaci kao narod i Bosna i Hercegovina kao država na tom putu susreću.

Reisu-l-ulema je posebno skrenuo pažnju na  zlonamjernu kampanju koju neki politički krugovi vode protiv Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u Parlamentu EU.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Krišto u susretu sa Roswall:Vijeće ministara nastavlja istim tempom, reforme trebaju svima u BiH

Predsjednik Pakistana odlikovao reisul-ulemu Kavazovića

Forto: Povezanost BiH sa regijom i Evropom mora biti prioritet

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo