Bosna i Hercegovina     | 11.01.2019. 12:58 |

U Srebrenici većina lokalnih nekategorisanih puteva neprohodna

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 11. januara (FENA) - Većina lokalnih nekategorisanih puteva na području općine Srebrenica su neprohodni. Visina sniježnog pokrivača u gradu je oko 80 centimetara, a u brdsko-planinskim predjelima oko 100 centimetara.

-Iako snijeg ne prestaje da pada, nasreću nema ugroženog stanovništva i trenutno nema potrebe za hitnom intervencijom dostavljanja hrane i lijekova - potvrdio je Feni samostalni stručni saradnik Službe civilne zaštite Općine Srebrenica Hasudin Mustafić.

Dodaje kako putevi nisu čišćeni, jer već 24 sata konstantno pada snijeg, a nakon prestanka padavina odmah će početi redovno čišćenje lokalnih nekategorisanih puteva u skladu s prioritetima.

-Tokom jutra uspjeli smo kontaktirati predsjednike mjesnih zajednica s područja naše općine i prema njihovim informacijama stanje je uredno na terenu i nema ugroženog stanovništva. U slučaju potrebe, civilna zaštita će reagovati u skladu s mogućnostima - kazao je Mustafić.

Prema informacijama iz elektrodistribucije Srebrenica, trenutno bez napajanja električnom energijom je rejon Zelenog Jadra, a u ostalim dijelovima općine uredno je snabdijevanje strujom, kao i pitkom vodom.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

Vučić: Srbija će se suprotstaviti svjetskim silama kada je u riječ o rezoluciji o Srebrenici

Sabor Islamske zajednice podržao usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana